Minilex - Lakipuhelin

Käsiraha kiinteistökaupan esisopimuksessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökaupan esisopimus on kiinteistön kaupassa käytettävä alustava sopimus, jolla pyritään varmistamaan osapuolten sitoutuminen varsinaiseen kauppaan. Kiinteistökaupassa esisopimus on osapuolia sitova ainoastaan silloin, kun sopimus on tehty maakaaren muotovaatimusten mukaisesti. Vain kirjallinen ja vahvistettu sopimus on pätevä.

Esisopimuksen solmimisen yhteydessä ostajaehdokas maksaa tyypillisesti käsirahan, joka toimii vakuutena siltä varalta, että käsirahan maksaja vetäytyy kaupasta. Tällaisessa tilanteessa myyjä saa pidättää käsirahasta maakaaren säännösten mukaisen korvauksen. Myyjän on kuitenkin palautettava kaupasta vetäytyneelle ostajalle se käsirahan osa, joka ylittää todelliset kaupasta vetäytymisestä aiheutuneet kustannukset.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Mikäli kauppa sen sijaan toteutuu, on esisopimuksen solmimisen yhteydessä maksettu käsiraha osa lopullista kauppahintaa. Mahdollista on myös, että kaupasta vetäytyvä osapuoli on myyjä. Tällöin hänen tulee palauttaa maksettu käsiraha kokonaisuudessaan ostajalle. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa