- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Ennen lohkomista omaksi kiinteistökseen määräala on erottamaton. Erottamaton määräala on kantakiinteistöön, useimmiten tilaan tai tonttiin, kuuluva osa ja se on rajoiltaan määritelty. Kantakiinteistöksi kutsutaan alkuperäistä tilaa tai tonttia, josta määräala irrotetaan omaksi kiinteistökseen lohkomistoimituksella. Ei ole kuitenkaan poissuljettua etteikö lohkottava määräala voisi kuulua useampiinkin tiloihin tai yhteiseen alueeseen. Itsenäinen rekisteriyksikkö erottamaton määräala ei ole, mutta sen saajan asemaa on pyritty lähentämään kiinteistön saajan asemaan mahdollisimman pitkälle. Määräalan saannolle onkin myönnettävissä lainhuuto kokonaisen kiinteistön saannon tapaan. Määräalan saannon voi saada esimerkiksi luovutuksella kuten kaupalla tai lahjana.
Jotta kiinnityksen vahvistaminen eli määräalan käyttäminen velan vakuutena olisi mahdollista, tulee lainhuudon olla ensin kirjattuna. Samaan aikaan lainhuutoa ja kiinnitystä ei voi hakea. Itsenäiseksi kirjauksen kohteeksi määräala tulee lainhuudatuksen myötä, tällöin määräalaan voidaan kirjata myös määräalan omistajan perustamia erityisiä oikeuksia kuten vuokraoikeus. Lainhuudon myöntämisen myötä, mutta vasta sen jälkeen on lohkominen mahdollista. Lohkomistoimituksen seurauksena määräala ei ole enää erottamaton vaan muodostaa kiinteistörekisteriin merkittävän itsenäisen kiinteistön.
Se tosiasia, ettei määräala ole itsenäinen rekisteriyksikkö vaan ainoastaan toisen rekisteriyksikön osa, aiheuttaa väistämättä eroavaisuuksia määräalan saajan ja kokonaisen kiinteistön saajan asemassa. Ongelmaksi saattaa muodostua esimerkiksi määräalan saajan sivullissuoja määräalan luovuttajan panttivelkojia vastaan. Erottamattoman määräalan saanto ei ole välttämättä täysin riskitön itsenäisen kiinteistön saantoon verrattuna.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.