Minilex - Lakipuhelin

Avioero kiinteistökauppa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioerossa puolisoiden omaisuus voidaan jakaa joko osittamalla tai erottamalla. Omaisuuden osituksessa omaisuus jaetaan pääsäännön mukaan puolisoiden kesken tasan, kun taas omaisuuden erottelussa puolisot ovat avioehdolla tai muutoin sulkeneet pois avio-oikeutensa toisen omaisuuteen. Sekä omaisuuden osituksessa että erottelussa saattaa kiinteistön omistus siirtyä puolisolta toiselle ja tällöin kiinteistön saavan puolison on haettava saannolleen lainhuutoa eli kirjausta lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin. Kun kiinteistölle kirjataan uusi omistaja avioeron seurauksena, on kirjaaminen mahdollista jo pelkästään sopimusositusta koskevan asiakirjan tai pesänjakajan laatiman toimitusositusratkaisun nojalla. Omistuksen osituksen tai erottelun lainvoimaisuus on lainhuudon myöntämisen edellytyksenä.

Kun kiinteistö saadaan tasinkosaantona, ei sen luovutukseen tarvitse soveltaa kiinteistön luovutusta koskevia ankaria muotomääräyksiä. Tasingolla tarkoitetaan omaisuuserää, jonka varakkaampi puoliso suorittaa avioerossa varattomammalle puolisolle, jotta heidän osuutensa aviovarallisuudesta saadaan samansuuruisiksi. Tasinko voi olla kiinteän omaisuuden lisäksi irtainta omaisuutta taikka rahaa. Vaikka osa tasingosta olisi suoritettu ulkopuolisin varoin, käy osituskirja lainhuudon myöntämisen perusteeksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Jos sinulla jäi kysyttävää avioerotilanteessa tapahtuvaan kiinteistön luovutukseen liittyen, neuvon sinua olemaan yhteydessä lakimiehiimme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa