Minilex - Lakipuhelin

Oikeudenkäyntikulut ja lapsen huolto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeudenkäymiskaaren mukaan oikeudenkäyntikuluilla tarkoitetaan oikeudenkäynnin valmistelusta ja asian tuomioistuimessa ajamisesta sekä asiamiehen tai avustajan palkkiosta aiheutuneita kustannuksia. Korvaus maksetaan myös oikeudenkäynnin asianosaisille aiheuttamasta työstä ja oikeudenkäyntiin välittömästi liittyvästä menetyksestä. Vanhemmilla on oikeus tehdä lapsen asuinpaikan käräjäoikeudelle hakemuksen yhteisen alaikäisen lapsen huollon ja asumisen määräämiseksi. Vanhemmat voivat sopia huoltajuusasian myös keskinäisellä sopimuksella.

Pääsääntönä on, että oikeudenkäyntikulujen korvaamisessa hävinnyt osapuoli maksaa vastapuolen oikeudenkäyntikulut. Lapsen huoltoa koskevissa tapauksissa molemmat osapuolet kuitenkin vastaavat itse omista oikeudenkäyntikuluistaan, jollei ole erityistä syytä velvoittaa asianosaista korvaamaan osaksi tai kokonaan vastapuolensa oikeudenkäyntikulut. Edellä mainittu erityinen syy voisi olla esimerkiksi oikeudenkäynnin viivästyttäminen, asianosaisen ilmeisen perusteettomien vaatimuksien esittäminen sekä se, että asianosainen vaatii toistuvasti aiempien päätösten muuttamista ilman, että hänen vaatimuksensa menestyisivät.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]