Minilex - Lakipuhelin

Oikeudenkäyntikulujen hinta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeudenkäyntikulujen hinta riippuu siitä, onko oikeudenkäynnissä kyseessä dispositiivinen riita-asia, indispositiivinen riita-asia vai rikosasia. 

Dispositiivisessa riita-asiassa eli asiassa, jossa asianosaisten sovinto on sallittu, hävinnyt osapuoli korvaa pääsäännön mukaan kaikki vastapuolen kulut. Kulujen tulee kuitenkin olla kohtuullisia ja syntynyt tarpeellisten toimien johdosta. 

Indispositiivisissa riita-asioissa eli asioissa, joissa ei ole mahdollista tehdä sovintoa, molemmat osapuolet vastaavat pääsäännön mukaan omista kuluistaan. Indispositiivisia riita-asioita ovat esimerkiksi isyyskanteet ja lapsen huoltoa koskevat riita-asiat. 

Jutun vireillepanija suorittaa valtioille oikeudenkäyntimaksun, jonka suuruus on noin 500 euroa. Muita oikeudenkäyntikuluja eli asianosaiskuluja muodostuu asianajajan palkkiosta ja kulukorvauksista. Asianosaiskulut vaihtelevat asianajajien välillä, mutta pääkäsittelyyn asti etenevä juttu voi kustantaa tuhansia euroja. 

Rikosasian oiikdeudenkäyntikuluihin vaikuttavat asianosaisen asema ja oikeudenkäynnin lopputulos. Asianomistajan ajamissa rikosasioissa noudatetaan pääsääntöisesti riita-asian oikeudenkäyntikulujen määräytymistä. Syyttäjän ajamissa rikosasioissa korvausvelvollisuus määräytyy tuomion lopputuloksen perusteella. Rangaistukseen tuomittu on velvollinen korvaamaan oikeudenkäyntikulut, jos se ei ole kohtuutonta. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]