Minilex - Lakipuhelin

Yksityinen elinkeinonharjoittaja ja arvonlisävero

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Arvonlisäverovelvollisia ovat kaikki, jotka harjoittavat tavaroiden tai palvelujen myyntiä. Arvonlisävero peritään ostajalta ja myyjä tilittää sen valtiolle. Näin ollen myös yksityinen elinkeinonharjoittaja on arvonlisäverovelvollinen. Arvonlisäverovelvolliseksi hakeudutaan tekemällä ilmoitus verohallinnolle. Yksityisen elinkeinonharjoittajan on oma-aloitteisesti huolehdittava arvonlisäveroilmoituksen tekemisestä ja sen maksamisesta. Yleensä yksityisen elinkeinonharjoittajan tulee antaa kausiveroilmoitus kuukausittain. Se voidaan kuitenkin antaa kalenterivuosittain, jos liikevaihto on enintään 25 000 euroa.

Yksityisen elinkeinonharjoittajan arvonlisäverovelvollisuudesta on olemassa poikkeus. Yksityinen elinkeinonharjoittaja ei ole arvonlisäverovelvollinen, jos hänen liikevaihtonsa on alle 10 000 euroa, eikä hän ole ilmoittautunut arvonlisäverovelvolliseksi. Tämä on siis poikkeus pääsäännöstä. Vaikka liikevaihto jäisi alle 10 000 euron, voi yksityinen elinkeinonharjoittaja siitä huolimatta ilmoittautua arvonlisäverovelvolliseksi. On tärkeää tietää, että mikäli liikevaihdon on arvioitu jäävän alle 10 000 euron, mutta se ylittyy kesken tilikauden, tulee arvonlisävero maksettavaksi myös 10 000 euroa alittavasta osuudesta.  

Arvonlisäverovelvollinen yksityinen elinkeinonharjoittaja saa vähentää ostamansa tuotteen arvonlisäveron valtiolle tilitettävästä verosta, jonka myyjä on laskuttanut häneltä, jos osto tulee liiketoiminnan tarkoituksiin ja myös myyjä on arvonlisäverovelvollinen. Arvonlisäveron suuruus on 24, 14 tai 10 prosenttia.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]