Minilex - Lakipuhelin

Yksityisen elinkeinonharjoittajan edustaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityisenä elinkeinonharjoittajana toimiminen on hallinnoiltaan ja kustannuksiltaan kevyin yrittämisen muoto. Yksityisellä elinkeinonharjoittajalla ei ole toiminnassaan erillisiä hallintoelimiä, kuten hallitusta, hallintoneuvostoa, toimitusjohtajaa tai muuta vastaavaa toimielintä. Yksityisen elinkeinonharjoittajan toiminnan henkilökohtaiseen luonteeseen kuuluu myös se, ettei velvollisuutta erillisten päätösasiakirjojen tekemiseen, joista esimerkiksi näkyisi suostumus tiettyyn toimeen ole.

Yksityisellä elinkeinonharjoittajalla on oikeus, ja toisaalla velvollisuus, tehdä yritystoimintaan liittyvä päätöksenteko itsenäisesti. Toisin sanoen, yksityinen elinkeinonharjoittaja edustaa itse itseään. Tämä on seurausta siitä, että yksityinen elinkeinonharjoittaja on joka tapauksessa henkilökohtaisesti vastuussa kaikista elinkeinotoimintansa velvoitteista.

Yksityisellä elinkeinonharjoittajalla on mahdollisuus käyttää edustajaa valtuuttamalla toinen henkilö toimimaan puolestaan. Valtuutetun asianmukaisesti tekemät sitoumukset sitovat tällöin elinkeinonharjoittajaa samoin, kuin mikäli ne olisivat elinkeinonharjoittajan itsensä tekemiä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]