Minilex - Lakipuhelin

Yksityinen elinkeinonharjoittaja yksityisotto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityinen elinkeinonharjoittaja voi nostaa yrityksestään varoja yksityisottoina. Näistä nostoista ei tarvitse erikseen maksaa veroa. Elinkeinonharjoittajan voitto on jo kertaalleen verotettu yrittäjän tulona.

Yksityisottoja ei pidetä elinkeinonharjoittajan kuluna, eivätkä ne näin ole verotuksessa vähennyskelpoisia. Elinkeinonharjoittajan tulee ilmoittaa yksityisottojen määrä veroilmoituksessa. Tämä määrä kuvaa, minkä suuruinen osuus elinkeinotoiminnan tuloista menee yrittäjän elämisen rahoittamiseen. Yksityisotot korvaavat tässä yritysmuodossa sen, että elinkeinonharjoittaja maksaisi itselleen palkkaa. Näin siksi, että yksityisenä elinkeinonharjoittajana toimittaessa yrittäjä ei voi maksaa palkkaa itselleen, puolisolleen tai enintään 14-vuotiaalle lapselleen tai lapsenlapselleen.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jos yksityisottoja on tehty enemmän kuin elinkeinotoiminnasta kertyy tulosta, voi yritys muuttua velkaiseksi. Tällöin osa elinkeinotoiminnan lainoista katsotaan otetun yksityisottoja varten. Näiden lainojen korot eivät ole verotuksessa vähennyskelpoisia, vaan ne katsotaan muun velan koroiksi. Tässä tapauksessa muu velka tarkoittaa muuta kuin elinkeinotoiminnan velkaa. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa