Minilex - Lakipuhelin

Yksityinen elinkeinonharjoittaja yksityisotto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityinen elinkeinonharjoittaja voi nostaa yrityksestään varoja yksityisottoina. Näistä nostoista ei tarvitse erikseen maksaa veroa. Elinkeinonharjoittajan voitto on jo kertaalleen verotettu yrittäjän tulona.

Yksityisottoja ei pidetä elinkeinonharjoittajan kuluna, eivätkä ne näin ole verotuksessa vähennyskelpoisia. Elinkeinonharjoittajan tulee ilmoittaa yksityisottojen määrä veroilmoituksessa. Tämä määrä kuvaa, minkä suuruinen osuus elinkeinotoiminnan tuloista menee yrittäjän elämisen rahoittamiseen. Yksityisotot korvaavat tässä yritysmuodossa sen, että elinkeinonharjoittaja maksaisi itselleen palkkaa. Näin siksi, että yksityisenä elinkeinonharjoittajana toimittaessa yrittäjä ei voi maksaa palkkaa itselleen, puolisolleen tai enintään 14-vuotiaalle lapselleen tai lapsenlapselleen.

Jos yksityisottoja on tehty enemmän kuin elinkeinotoiminnasta kertyy tulosta, voi yritys muuttua velkaiseksi. Tällöin osa elinkeinotoiminnan lainoista katsotaan otetun yksityisottoja varten. Näiden lainojen korot eivät ole verotuksessa vähennyskelpoisia, vaan ne katsotaan muun velan koroiksi. Tässä tapauksessa muu velka tarkoittaa muuta kuin elinkeinotoiminnan velkaa. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]