Minilex - Lakipuhelin

Yksityisen elinkeinonharjoittajan toiminnan rahoittaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityisen elinkeinonharjoittajan toiminnan rahoittaminen perustuu lähtökohtaisesti tämän omaan varallisuuteen. Oman varallisuutensa lisäksi yksityinen elinkeinonharjoittaja voi hakea rahoitusta samoin keinoin mitkä hänellä yksityishenkilönä on käytettävissään rahoituksen saamiseksi joltain ulkopuoliselta taholta. Käytännössä nämä keinot ovat vastaavat kuin ne, joilla elinkeinonharjoittaja voisi saada ulkopuolista pääomaa, lainaa, yksityisessä taloudessaan. Toisin sanoen keinona tulee pääsääntöisesti kyseeseen lähinnä rahan lainaaminen, johon sovelletaan yleisiä velvoiteoikeuden sääntöjä.

Yksityinen elinkeinonharjoittaja ei ole itsenäinen oikeushenkilö, jonka pääomajärjestelmästä säädetään erikseen laissa. Siten yksityisellä elinkeinonharjoittajalla ei ole käytettävissä vastaavanlaisia rahoitusmahdollisuuksia kuin henkilöyhtiössä taikka osakeyhtiössä, joissa on mahdollista kerätä yritykseen ulkopuolista pääomaa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Koska yksityisen elinkeinonharjoittajan yritysomaisuutta ja henkilökohtaista omaisuutta ei ole erotettu toisistaan, on elinkeinonharjoittaja yksityisomaisuudellaan vastuussa niistä lainoista sekä muista sitoumuksista, jotka hän on yritystoiminnassaan ottanut. Käytännössä yksityinen elinkeinonharjoittaja joutuu antamaan yksityisomaisuutensa lainan vakuudeksi saadakseen lainaa elinkeinotoimintansa harjoittamiseen. Toisaalta, vastaavasti elinkeinonharjoittajan yritysomaisuus vastaa tällöin tarvittaessa yrittäjän henkilökohtaisista sitoumuksista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa