Minilex - Lakipuhelin

Yksityinen elinkeinonharjoittaja ja velkavastuu

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Yksityisen elinkeinonharjoittajan vastuu kattaa kaikki elinkeinotoiminnassa syntyneet velvoitteet. Elinkeinonharjoittaja vastaa näistä velvoitteista koko henkilökohtaisella omaisuudellaan.

Yksityinen elinkeinonharjoittaja ei ole yrittäjästä erillinen oikeushenkilö, toisin kuin esimerkiksi osakeyhtiö. Tämä tarkoittaa sitä, että yrittäjä tekee elinkeinotoimintaa koskevat sopimukset omissa nimissään. Näin ollen hän myös vastaa niistä itse henkilökohtaisella omaisuudellaan.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Yksityisen elinkeinonharjoittajan omaisuus eroaa yrittäjän henkilökohtaisesta omaisuudesta ainoastaan kirjanpidossa. Elinkeinonharjoittajan velkoja voidaan periä häneltä viime kädessä ulosoton kautta, jolloin voidaan ulosmitata yrittäjän henkilökohtaista omaisuutta elinkeinotoiminnan velkojen kattamiseksi. Velkojilla ei ole velvollisuutta periä saatavia ensin elinkeinotoimintaan kuuluvasta omaisuudesta edes niissä tilanteissa, kun tämä omaisuus riittäisi kattamaan velan maksun.

Vastaavasti yrittäjän elinkeinotoimintaan kuuluvaa omaisuutta voidaan ulosmitata hänen henkilökohtaisten velkojensa maksamiseen. Tässä mielessä elinkeinotoimintaan kuuluvan ja henkilökohtaisen omaisuuden välillä ei tehdä erottelua vaan ne katsotaan samaksi varallisuuskokonaisuudeksi. Ainoastaan kirjanpidossa ne tulee erottaa toisistaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa