Minilex - Lakipuhelin

Yksityinen elinkeinonharjoittaja ja velkavastuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityisen elinkeinonharjoittajan vastuu kattaa kaikki elinkeinotoiminnassa syntyneet velvoitteet. Elinkeinonharjoittaja vastaa näistä velvoitteista koko henkilökohtaisella omaisuudellaan.

Yksityinen elinkeinonharjoittaja ei ole yrittäjästä erillinen oikeushenkilö, toisin kuin esimerkiksi osakeyhtiö. Tämä tarkoittaa sitä, että yrittäjä tekee elinkeinotoimintaa koskevat sopimukset omissa nimissään. Näin ollen hän myös vastaa niistä itse henkilökohtaisella omaisuudellaan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Yksityisen elinkeinonharjoittajan omaisuus eroaa yrittäjän henkilökohtaisesta omaisuudesta ainoastaan kirjanpidossa. Elinkeinonharjoittajan velkoja voidaan periä häneltä viime kädessä ulosoton kautta, jolloin voidaan ulosmitata yrittäjän henkilökohtaista omaisuutta elinkeinotoiminnan velkojen kattamiseksi. Velkojilla ei ole velvollisuutta periä saatavia ensin elinkeinotoimintaan kuuluvasta omaisuudesta edes niissä tilanteissa, kun tämä omaisuus riittäisi kattamaan velan maksun.

Vastaavasti yrittäjän elinkeinotoimintaan kuuluvaa omaisuutta voidaan ulosmitata hänen henkilökohtaisten velkojensa maksamiseen. Tässä mielessä elinkeinotoimintaan kuuluvan ja henkilökohtaisen omaisuuden välillä ei tehdä erottelua vaan ne katsotaan samaksi varallisuuskokonaisuudeksi. Ainoastaan kirjanpidossa ne tulee erottaa toisistaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa