Minilex - Lakipuhelin

Yksityinen elinkeinonharjoittaja ja palkka

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityinen elinkeinonharjoittaja ei voi maksaa itselleen palkkaa samalla tavalla kuin joissain muissa yhtiömuodoissa on mahdollista. Sama koskee myös muita luontoisetuja, kilometrikorvauksia sekä päivärahoja. Elinkeinonharjoittaja ei voi myöskään maksaa puolisolleen palkkaa.

Sen sijaan yksityinen elinkeinonharjoittaja voi nostaa yrityksestään rahaa yksityisottoina. Näitä yksityisottoja ei veroteta, sillä koko elinkeinonharjoittajan tulos on jo kerran verotettu yrittäjän tulona. Yksityisottoja ei kirjata myöskään elinkeinotoiminnan kuluksi. Elinkeinonharjoittajan tulee ilmoittaa yksityisottojen osuus veroilmoituksessa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jos yksityisottoja on tehty enemmän kuin elinkeinotoiminnan tulosta, voidaan päätyä sellaiseen tilanteeseen, jossa elinkeinonharjoittajan oma pääoma on negatiivinen. Tällaisessa tilanteessa verottaja voi katsoa osan elinkeinotoiminnan lainasta otetun yksityisottoja varten. Tämän osuuden osalta korkokulut eivät ole vähennyskelpoisia, vaan ne katsotaan muun velan koroksi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa