Minilex - Lakipuhelin

Yksityinen elinkeinonharjoittaja ja puoliso

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityinen elinkeinonharjoittaja voi harjoittaa yritystoimintaa puolisonsa kanssa. Puolisolle ei kuitenkaan voi maksaa työskentelystä palkkaa. Sama koskee myös luontoisetuja, kilometrikorvauksia ja päivärahoja.

Jos puoliso osallistuu yritystoimintaan, voidaan yrityksen tulo jakaa puolisoiden kesken. Yksityisen elinkeinonharjoittajan verotuksessa on se idea, että koko elinkeinotoiminnan tulos verotetaan elinkeinonharjoittajan tulona. Jos puolisot yhdessä harjoittavat elinkeinotoimintaa, jaetaan elinkeinonharjoittajan tulos heidän kesken. Pääomatulona verotettava osuus yritystoiminnan tulosta jaetaan puolisoiden kesken sen mukaan, mitkä ovat heidän osuutensa elinkeinotoiminnan nettovarallisuuteen. Ansiotulona verotettava osuus yritystoiminnan tulosta jaetaan sen mukaan, miten heidän työpanoksena elinkeinotoiminnan hyväksi jakautuu. Mikäli muuta selvitystä ei ole annettu, jaetaan sekä ansio- että pääomatulo-osuudet puolisoiden kesken tasan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jos puolisot, jotka harjoittavat yhdessä elinkeinotoimintaa, haluavat rekisteröidä toiminimen, pitää toiminimi rekisteröidä vain jommankumman nimiin. Toiminimeä ei siis voi rekisteröidä molempien nimiin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa