Minilex - Lakipuhelin

Yksityinen elinkeinonharjoittaja ja puoliso

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityinen elinkeinonharjoittaja voi harjoittaa yritystoimintaa puolisonsa kanssa. Puolisolle ei kuitenkaan voi maksaa työskentelystä palkkaa. Sama koskee myös luontoisetuja, kilometrikorvauksia ja päivärahoja.

Jos puoliso osallistuu yritystoimintaan, voidaan yrityksen tulo jakaa puolisoiden kesken. Yksityisen elinkeinonharjoittajan verotuksessa on se idea, että koko elinkeinotoiminnan tulos verotetaan elinkeinonharjoittajan tulona. Jos puolisot yhdessä harjoittavat elinkeinotoimintaa, jaetaan elinkeinonharjoittajan tulos heidän kesken. Pääomatulona verotettava osuus yritystoiminnan tulosta jaetaan puolisoiden kesken sen mukaan, mitkä ovat heidän osuutensa elinkeinotoiminnan nettovarallisuuteen. Ansiotulona verotettava osuus yritystoiminnan tulosta jaetaan sen mukaan, miten heidän työpanoksena elinkeinotoiminnan hyväksi jakautuu. Mikäli muuta selvitystä ei ole annettu, jaetaan sekä ansio- että pääomatulo-osuudet puolisoiden kesken tasan.

Jos puolisot, jotka harjoittavat yhdessä elinkeinotoimintaa, haluavat rekisteröidä toiminimen, pitää toiminimi rekisteröidä vain jommankumman nimiin. Toiminimeä ei siis voi rekisteröidä molempien nimiin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]