Minilex - Lakipuhelin

Yksityinen elinkeinonharjoittaja ja varojen nosto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityisen elinkeinonharjoittajan yritystoiminnastaan saama tulo verotetaan kokonaisuudessaan elinkeinonharjoittajan tulona. Elinkeinonharjoittaja saa yrityksen tuottaman voiton omaan käyttöönsä. Toisaalta hän vastaa myös yrityksen tappioista. Palkanmaksu itselleen tai puolisolleen yrityksestä ei ole mahdollista. Yrittäjä voi kuitenkin verojen maksun jälkeen nostaa yrityksestä rahaa yksityisottoina.

Yksityinen elinkeinonharjoittaja voi käytännössä nostaa rajoituksetta varoja yrityksestään. Elinkeinonharjoittajan tuottama voitto kuuluu yrittäjälle. Lainsäädännössä ei ole asetettu rajoituksia elinkeinonharjoittajan voitonjaolle.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Jos yksityisottoja on tehty enemmän kuin yritys on tuottanut voittoa, voi syntyä tilanne, jossa yrityksen oma pääoma muuttuu negatiiviseksi. Tällaisessa tilanteessa verottaja ei hyväksi kaikkia lainojen korkoja vähennyskelpoisiksi verotuksessa. Käytännössä tämä johtaa verotettavan tulon lisääntymiseen ja sitä kautta lisäverojen maksuun.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa