Minilex - Lakipuhelin

Yksityinen elinkeinonharjoittaja ja kirjanpitovelvollisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityinen elinkeinonharjoittaja on kirjanpitovelvollinen elinkeinotoiminnastaan. Kirjanpidon tehtävänä on pitää erillään yksityisen elinkeinonharjoittajan elinkeinotoiminta ja yksityistalous. Kirjanpitoon merkitäänkin vain ne tapahtumat, jotka liittyvät elinkeinotoimintaan. Kirjanpidon perusteella suoritetaan esimerkiksi arvonlisä- ja tuloverotus.  Siksi onkin tärkeää tehdä kirjanpito huolellisesti.

Yleensä kirjanpitovelvollisen on pidettävä kaksinkertaista kirjanpitoa. Kirjanpitolaissa on kuitenkin yksityisen elinkeinonharjoittajan kirjanpitoa koskeva poikkeus, jonka mukaan on mahdollisuus pitää niin sanottua yhdenkertaista kirjanpitoa. Sen edellytyksenä on kuitenkin, että laissa säädetyt edellytykset täyttyvät. Yhdenkertaisella kirjanpidolla tarkoitetaan sitä, että kirjanpito tapahtuu maksuperusteisesti. Maksuperusteisuudella tarkoitetaan menojen ja tulojen kirjaamista sille päivälle, jona maksu tapahtuu. Kaksinkertaisessa kirjanpidossa liiketapahtumat kirjataan kahdelle tilille. Tarkoituksena on kirjata sekä rahan käyttö, että lähde. Yksinkertaisessa kirjanpidossa tilikausi on aina kalenterivuosi, mutta kaksinkertaisessa kirjanpidossa se voi olla jotain muuta.

Kirjanpidossa on noudatettava hyvää kirjanpitotapaa. Kirjanpidon tekeminen ei ole kovin yksinkertaista, ja siksi onkin suositeltavaa antaa ammattilaisen hoitaa kirjanpidolliset tehtävät. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]