Minilex - Lakipuhelin

Yksityisen elinkeinonharjoittajan veroilmoitus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Yksityisellä elinkeinonharjoittajalla on velvollisuus veroilmoituksen tekemiseen verohallinnolle. Verohallinnolta tullut elinkeinotoiminnan veroilmoitus on palautettava aina, vaikka mitään toimintaa ei edes olisi ollut. Veroilmoituksessa on ilmoitettava elinkeinotoiminnassa syntyneet varat, tulot, menot ja velat. Tässä perustana toimii hyvin hoidettu kirjanpito.

Veroilmoituksen voi tehdä verkossa. Verkkopalveluun kirjaudutaan joko verkkopankkitunnuksilla tai Katso-tunnisteella.

Määräaika

Yksityisen elinkeinonharjoittajan veroilmoitus on palautettava siinä näkyvään päivämäärään mennessä. Verohallinnolta voidaan hakea lisäaikaa veroilmoituksen palauttamiseen, mutta siihen on oltava perusteltu syy. Mikäli veroilmoitusta ei palauteta määräajassa tai se palautetaan puutteellisena, voi seurauksena olla veronkorotus.

Veroilmoitukseen on lisäksi liitettävä tarpeelliset liitteet, jotka riippuvat yksityisen elinkeinonharjoittajan toiminnasta. Yksityisen elinkeinonharjoittajan on suositeltavaa antaa kirjanpitäjän hoitaa elinkeinotoiminnan veroilmoituksen täyttäminen.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jos mitään korjattavaa ei ole, tai jos yksityinen elinkeinonharjoittaja korjaa ilmoituksen verkossa, ei esitäytettyä veroilmoitusta tarvitse palauttaa.

Veroilmoitus henkilökohtaisista tuloistaan

Elinkeinotoiminnan veroilmoituksen lisäksi yksityinen elinkeinonharjoittaja saa myös esitäytetyn veroilmoituksen henkilökohtaisista tuloistaan. Tämä on siis eri veroilmoitus kuin elinkeinotoiminnan veroilmoitus. Myös elinkeinonharjoittajan puolison on annettava veroilmoitus samaan aikaan elinkeinonharjoittajan kanssa, vaikkei hän osallistukaan yritystoimintaan. Näin ollen yksityisen elinkeinonharjoittajan tulee antaa kaksi veroilmoitusta:

  • elinkeinotoiminnan veroilmoitus
  • henkilökohtainen veroilmoitus.

Verotukselliset asiat ovat monesti monimutkaisia ja kyse voi olla suuristakin taloudellista intresseistä. Mikäli verotukseen liittyvät asiat mietityttävät, on suositeltavaa ottaa yhteyttä lakimieheen.

Vinkit

- Esitäytettyä veroilmoitusta ei tarvitse palauttaa, ellei siinä ole jotain korjattavaa tai täydennettävää. 

Varoitukset

- Jos veroilmoitus palautetaan puutteellisena tai palautus laiminlyödään kokonaan, voidaan yksityiselle elinkeinonharjoittajalle tästä syystä määrätä veronkorotus. 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa