- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Yksityinen elinkeinonharjoittaja ei ole yrittäjästä itsenäinen oikeushenkilö. Tässä mielessä elinkeinonharjoittaja poikkeaa esimerkiksi osakeyhtiöstä, joka on omistajistaan erillinen oikeushenkilö.
Sillä seikalla, että yksityinen elinkeinonharjoittaja ei ole yrittäjästään erillinen oikeushenkilö, on useita yrittäjän toimintaan liittyviä vaikutuksia. Ensinnäkin elinkeinotoiminnan vastuut ovat myös yrittäjän henkilökohtaisia vastuita. Niitä voidaan ulosmitata yrittäjän henkilökohtaisesta omaisuudesta. Vastaavasti yrittäjän henkilökohtaisten velkojen maksua varten voidaan ulosmitata elinkeinonharjoittajan elinkeinotoimintaan liittyvää omaisuutta. Tässä mielessä yrittäjän elinkeinotoiminnan omaisuus ja henkilökohtainen omaisuus eivät käytännössä ole erillisiä, vaikka ne tuleekin kirjanpidossa pitää erillään.
Toiseksi se, että elinkeinonharjoittaja ei ole itsenäinen oikeushenkilö, vaikuttaa elinkeinonharjoittajan verotukseen. Elinkeinonharjoittaja ei ole itsenäinen verovelvollinen, vaan sen tulo verotetaan kokonaisuudessaan yrittäjän tulona. Tämän jälkeen yrittäjä voi oman mielensä mukaan käyttää voittovaroja miten parhaaksi näkee.
Yksityinen elinkeinonharjoittaja voi rekisteröidä toiminimen. Tämä voi olla välttämätöntä esimerkiksi silloin, kun elinkeinonharjoittaja harjoittaa luvanvaraista elinkeinoa. Toiminimen rekisteröiminen ei myöskään tee elinkeinonharjoittajasta itsenäistä oikeushenkilöä.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.