Minilex - Lakipuhelin

Yksityinen elinkeinonharjoittaja ei ole itsenäinen oikeushenkilö

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityinen elinkeinonharjoittaja ei ole yrittäjästä itsenäinen oikeushenkilö. Tässä mielessä elinkeinonharjoittaja poikkeaa esimerkiksi osakeyhtiöstä, joka on omistajistaan erillinen oikeushenkilö.

Sillä seikalla, että yksityinen elinkeinonharjoittaja ei ole yrittäjästään erillinen oikeushenkilö, on useita yrittäjän toimintaan liittyviä vaikutuksia. Ensinnäkin elinkeinotoiminnan vastuut ovat myös yrittäjän henkilökohtaisia vastuita. Niitä voidaan ulosmitata yrittäjän henkilökohtaisesta omaisuudesta. Vastaavasti yrittäjän henkilökohtaisten velkojen maksua varten voidaan ulosmitata elinkeinonharjoittajan elinkeinotoimintaan liittyvää omaisuutta. Tässä mielessä yrittäjän elinkeinotoiminnan omaisuus ja henkilökohtainen omaisuus eivät käytännössä ole erillisiä, vaikka ne tuleekin kirjanpidossa pitää erillään.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Toiseksi se, että elinkeinonharjoittaja ei ole itsenäinen oikeushenkilö, vaikuttaa elinkeinonharjoittajan verotukseen. Elinkeinonharjoittaja ei ole itsenäinen verovelvollinen, vaan sen tulo verotetaan kokonaisuudessaan yrittäjän tulona. Tämän jälkeen yrittäjä voi oman mielensä mukaan käyttää voittovaroja miten parhaaksi näkee.

Yksityinen elinkeinonharjoittaja voi rekisteröidä toiminimen. Tämä voi olla välttämätöntä esimerkiksi silloin, kun elinkeinonharjoittaja harjoittaa luvanvaraista elinkeinoa. Toiminimen rekisteröiminen ei myöskään tee elinkeinonharjoittajasta itsenäistä oikeushenkilöä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa