Minilex - Lakipuhelin

Saannonmoitekanne voi palauttaa kiinteistön oikealle omistajalle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sellainen tilanne on mahdollinen, ettei kiinteistön myyjä ollutkaan oikea omistaja ja hän on silti myynyt kiinteistön eteenpäin. Jos tämä käy myöhemmin ilmi, voi oikea omistaja nostaa saannonmoitekanteen myyjää vastaan. Mikäli kanne menee läpi, siirtyy kiinteistö ostajalta oikealle omistajalle.

Tällainen tilanne toteutuu siten, että kiinteistö on tavalla tai toisella joutunut pois oikean omistajan hallinnasta. Myyjän saanto oikealta omistajalta on voinut olla pätemätön jonkin pätemättömyysperusteen vuoksi, joita voi olla useita. Luovutuskirja on esimerkiksi voinut olla väärennetty.

Kiinteistön palautuessa oikealle omistajalle voi ostaja kohdistaa vaatimuksensa myyjään. Tällöin hän voi vaatia kauppahinnan palauttamista ja vahingon korvaamista.

Ostaja saa pitää hallinta-aikanaan kertyneen tuoton ja hyödyn, jos hän ei tiennyt kaupan virheellisyydestä aiemmin. Toisaalta hän on oikealle omistajalle korvausvastuussa, mikäli kiinteistön arvo on hänen toimenpiteidensä johdosta huonontunut.

Oikean omistajan on suoritettava ostajalle kohtuullinen korvaus muun muassa kiinteistön hoidosta aiheutuneista tarpeellisista kustannuksista. Korvausvelvollisuus voi tietyissä tapauksissa tulla kyseeseen myös kiinteistön arvoa parantaneiden hyödyllisten kustannusten osalta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]