Minilex - Lakipuhelin

Oikeudenkäyntikulut lähestymiskieltoasiassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeudenkäyntikuluilla tarkoitetaan oikeudenkäynnistä asianosaisille aiheutuneita kustannuksia. Lähestymiskieltoasiassa asianosaiset vastaavat yleensä itse asian käsittelystä aiheutuvista kustannuksista. Hävinneen osapuolen ei normaalisti tarvitse maksaa asiassa voittaneen osapuolen oikeudenkäynnistä aiheutuvia kustannuksia. Joissakin tilanteissa tuomioistuin voi kuitenkin määrätä asiaan osallisen maksamaan joko kokonaan tai osittain vastapuolelle aiheutuneet oikeudenkäyntikulut. Tähän tulee olla aina painava syy.

On katsottu, että oikeudenkäyntikulujen korvaaminen lähestymiskieltoasian voittaneelle osapuolelle voisi olla mahdollista esimerkiksi silloin, kun lähestymiskieltoa on haettu kiusantekotarkoituksessa. Oikeudenkäyntikulujen korvaaminen voi tulla kysymykseen myös tilanteissa, joissa oikeudenkäyntiä on tarpeettomasti pitkitetty ja tämän vuoksi lähestymiskieltoa hakeneen henkilön oikeudenkäynnistä aiheutuneet kustannukset ovat kasvaneet.

Asiaan osalliset maksavat lähestymiskieltoasiassa oikeudenkäyntikulunsa pääsääntöisesti siis itse, mutta poikkeuksellisesti asiaan osallinen voi olla velvollinen maksamaan kokonaan tai osittain vastapuolelle aiheutuneet kohtuulliset oikeudenkäyntikulut. Mikäli haluat tietää lisää lähestymiskieltoasian oikeudenkäyntikuluista, voit soittaa alla olevaan lakipuhelimen numeroon.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa