Minilex - Lakipuhelin

Oikeudenkäyntikulujen vähennyskelpoisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yleistä

Lain mukaan verovelvollisella on oikeus vähentää tuloistaan niiden hankkimisesta tai säilyttämisestä aiheutuneet menot. Kyse on siis niin sanotuista tulonhankkimisvähennyksistä. Tämä vähennysoikeus koskee niin ansiotuloa kuin pääomatuloa.

Vähennyskelpoisuus

Lähtökohtaisesti voidaan katsoa, että oikeudenkäyntikulut ovat vähennyskelpoisia ansio- ja pääomatuloverotuksessa, jos ne ovat aiheutuneet tulojen hankkimisesta tai liittyvät tulojen hankkimiseen. Lisäksi sellaiset oikeudenkäyntikulut voidaan vähentää, jotka ovat aiheutuneet veronalaisten korvausten hankkimisesta. Veronalaisia korvauksia ovat esimerkiksi laittoman irtisanomisen johdosta maksettu korvaus ja vahingonkorvaus, silloin kun sitä suoritetaan tulojen sijaan.

Tällaisten korvausten vaatimisesta koituneet oikeudenkäyntikulut ovat verovähennyskelpoisia prosessin lopputuloksesta riippumatta.

Oikeudenkäyntikuluja ei voida vähentää verotuksessa niiltä osin kuin kulut on korvattu oikeusturvavakuutuksesta tai prosessin vastapuoli on suorittanut korvausta oikeudenkäyntikuluista.

Oikeudenkäyntikulujen verovähennyskelpoisuuteen liittyvissä yksityiskohtaisemmissa kysymyksissä on syytä olla yhteydessä lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa