Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön lahjoitus osissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lahjaveroa on maksettava lahjasta, jonka arvo on 5000 euroa tai sitä enemmän. Lahjaveroa on myös maksettava jos lahjansaaja on samalta lahjanantajalta saanut kolmen vuoden aikana useita lahjoja, joiden yhteisarvo on 5000 euroa tai sitä enemmän.

Kiinteistöstä ei voi lahjoittaa tietyn euromäärän (esim. 4999 euron) suuruista osaa, vaan se on lahjoitettavissa vain kokonaan tai määräosin (murto-osin), esimerkiksi 1/8. Kiinteistön lahjoittaminen pieninä murto-osina pidemmän ajan kuluessa voi johtaa pienempään verorasitukseen. Kiinteistön lahjoittaminen on kuitenkin määrämuotoinen oikeustoimi. Niinpä kiinteistön lahjoituksesta on laadittava lahjakirja maakaaren säännöksiä noudattaen. Lisäksi julkisen kaupanvahvistajan on vahvistettava lahjakirja. Jokaiselle saannolle eli lahjalle on myös haettava lainhuutoa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Omaisuuden lahjoittaminen pieninä murto-osina perinnönjättäjän elinaikana pienentää verojen kokonaismäärää verrattuna siihen, jos koko omaisuus siirtyisi aikanaan esimerkiksi perillisille perintönä. On kuitenkin syytä ottaa huomioon niihin lisäkuluihin, jotka syntyvät jokaisen lahjakirjan laadinnasta, luovutuksen vahvistamisesta ja lainhuudon hakemisesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa