Minilex - Lakipuhelin

Irtaimen kauppa ja todistajat

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Irtaimen kauppa on vapaamuotoinen oikeustoimi. Vapaamuotoisuus tarkoittaa sitä, että kauppa on pätevä huolimatta siitä, onko se tehty suullisesti tai kirjallisesti. Koska irtaimen kaupassa on voimassa muotovapaus, ei todistajia tarvita vahvistamaan kauppaa.

Vaikka irtaimen kauppa on vapaamuotoinen ja se voidaan tehdä asianosaisten haluamalla tavalla, on suositeltavaa, että sopimus tehdään kirjallisesti. Jos sopimuskumppanit näin ollen päättävät tehdä sopimuksen kirjallisena, ei se kuitenkaan velvoita heitä hankkimaan asiakirjaan todistajia. Kirjallinen muoto on suositeltavaa sen vuoksi, mikäli erimielisyyksiä kaupasta syntyy, on sopimuksen sisältö yleensä helpommin selvitettävissä, kuin suullisen sopimuksen tilanteissa. Lisäksi kirjallista muotoa noudatettaessa tulevat kaupan ehdot usein yksityiskohtaisemmin harkituiksi, kuin suullisessa sopimuksessa.

Jos sinulla on epäselvyyksiä irtaimen kauppaan liittyvissä asioissa, on suositeltavaa kääntyä Minilexin lakimiesten puoleen, jotta asia tulee asianmukaisesti hoidetuksi. 


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »