Minilex - Lakipuhelin

Irtaimen kauppa ja omistusoikeus


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Irtaimen kauppa tarkoittaa sopimusta, jossa myyjä luovuttaa esineen omistusoikeuden ostajalle lähtökohtaisesti rahavastiketta vastaan. Irtaimen kauppa on vapaamuotoinen oikeustoimi ja se voidaan tehdä asianosaisten haluamalla tavalla. Vapaamuotoinen oikeustoimi tarkoittaakin sitä, että kauppa on pätevä huolimatta siitä, tehtiinkö se suullisesti tai kirjallisesti.

Irtaimen kaupassa esineen omistusoikeus siirtyy myyjältä ostajalle. Omistusoikeus tarkoittaakin henkilön oikeutta määrätä esineestä ja käyttää sitä. Omistuksen katsotaan antavan lähtökohtaisesti täydellisen, muut sulkevan yksinoikeuden esineeseen.

Jotta yrityksellä tai yksityishenkilöllä on mahdollisuus myydä omaisuutta, tulee hänellä olla omistusoikeus omaisuuteen tai ainakin omaisuuden omistajan antama hyväksyntä omaisuuden myyntiin. Omistusoikeus toisin sanoen mahdollistaa sen, että henkilö voi luovuttaa omistamansa esineen eteenpäin.

Mikäli sinulla on kysymyksiä liittyen irtaimen kauppaan tai omistusoikeuteen, on suositeltavaa kääntyä Minilexin lakimiesten puoleen. 

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa