Minilex - Lakipuhelin

Irtaimen kauppa ja sopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Irtaimen kauppa tarkoittaa sopimusta, jossa myyjä luovuttaa esineen omistusoikeuden ostajalle rahavastiketta vastaan. Irtaimen kauppa on vapaamuotoinen oikeustoimi ja se voidaan tehdä asianosaisten haluamalla tavalla joko suullisesti tai kirjallisesti. Sopimus sitoo osapuolia ja osapuolten tulee täyttää sopimuksen asettamat edellytykset kaupan syntymisen suhteen. Myyjän tulee lähtökohtaisesti luovuttaa ostajalle tavara tai mahdollisesti pitää tämä ostajan noudettavissa osapuolten sopimuksen mukaisesti. Ostajan tärkein velvollisuus irtaimen kaupassa on kauppahinnan maksaminen ja myötävaikutusvelvollisuus sopimukseen niin, että myyjä voi täyttää osansa sopimuksesta. Tavaran tulee vastata ominaisuuksiltaan, lajiltaan ja laadultaan sitä, mitä voidaan osapuolten kesken katsoa sovitun. 

Irtaimen kauppa voi näin ollen syntyä joko osapuolten sopiessa siitä suullisesti tai tekemällä sopimuksen kaupasta kirjallisesti. Kirjallisen sopimuksen tekeminen on suositeltavaa, koska tällöin kaupan sisältö on vaikeuksitta todettavissa, jos osapuolten välille tule erimielisyyksiä kaupasta. Lisäksi silloin, kun kirjallista muotoa noudatetaan, tulevat kaupan ehdot yksityiskohtaisemmin harkituiksi, kuin suullisessa sopimuksessa.

Mikäli sinua jäi mietityttämään jokin asia liittyen irtaimen kauppaan, kannattaa kääntyä Minilexin lakimiesten puoleen, jotta saat asian asianmukaisesti selvitetyksi. 

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa