Minilex - Lakipuhelin

Tavaraa koskevan tilauksen peruuttaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ostaja voi huomata kaupanteon jälkeen, ettei hän tarvitsekaan tavaraa, tai hän muusta syystä muuttaa mielensä kaupan suhteen. Mikäli ostaja tässä tapauksessa ennen tavaran luovutusta ilmoittaa myyjälle haluavansa vetäytyä sopimuksesta, on kyseessä tilauksen peruuttaminen. Sopimuksessa on voitu sopia osapuolten peruuttamisoikeudesta, eli osapuolten oikeudesta vetäytyä sopimuksesta ilman, että vetäytyminen katsottaisiin sopimusrikkomukseksi.

Toisaalta tilauksen peruuttaminen voi tietyissä tilanteissa osoittautua myös sopimusrikkomukseksi. Tällaisia tilanteita ovat ne, joissa tavara on erityisesti valmistettava tai hankittava ostajaa varten. Jos ostaja kyseisessä tapauksessa peruuttaa tilauksen, myyjä ei saa pysyä sopimuksessa. Toisin sanoen myyjä ei saa jatkaa tavaran valmistamista tai muita valmisteluja tavaran luovutusta varten. Myyjä ei voi myöskään vaatia kauppahinnan maksamista, ellei valmistelujen keskeyttämisestä aiheudu hänelle olennaista haittaa tai vaaraa siitä, että peruutuksesta aiheutuva vahinko jää korvaamatta.

Myyjällä on kuitenkin oikeus vaatia vahingonkorvausta ostajan peruutuksen johdosta. Lähtökohtana on se, että ostajan on maksettava täysi korvaus kaikista myyjälle aihetuvista vahingosta. Vahingonkorvaus voi käsittää muun muassa korvauksen tavaran hinnanerosta, jos myyjä joutuu myymään ostajaa varten muokatun tavaran toiselle henkilölle selvästi alemmalla hinnalla.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 7 - 23 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa