Minilex - Lakipuhelin

Yksityisen elinkeinonharjoittajan velvollisuudet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityisellä elinkeinonharjoittajalla on monia velvollisuuksia. Ensinnäkin joissain tapauksissa elinkeinotoiminnan aloittamiseen tarvitaan lupa viranomaiselta tai siitä pitää ilmoittaa viranomaiselle. Yritystoiminnan aloittamisesta on myös hyvä tehdä perusilmoitus Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämään kaupparekisteriin. Lisäksi jokaisella elinkeinotoimintaa harjoittavalla on kirjanpitovelvollisuus. Kirjanpito on suositeltavaa antaa esimerkiksi tilitoimiston hoidettavaksi, mikäli itsellä ei ole riittävää asiantuntemusta.

Yksityisellä elinkeinonharjoittajalla on tietysti myös velvollisuus erilaisten verojen maksuun. Esimerkiksi arvonlisäverovelvollisuus on ajankohtainen, mikäli tavaroiden ja palvelujen myynnistä saatava tulo on yli 10 000 euroa vuodessa. Lisäksi elinkeinonharjoittajalla on tiettyä velvollisuuksia myös kuluttajaa kohtaan.

Yksityiskohtaisempaa tietoa yksityisen elinkeinonharjoittajan velvollisuuksista saat muista Minilexin lakiartikkeleista sekä soittamalla lakipuhelimeen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa