Minilex - Lakipuhelin

Yksityisen elinkeinonharjoittajan vastuu veloista

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityinen elinkeinonharjoittaja harjoittaa taloudellista toimintaa yksityisliikkeen muodossa. Yksityisliikkeessä on vain yksi elinkeinonharjoittaja, joka on yksin vastuussa liikkeen sitoumuksista, kuten veloista. Tämä tarkoittaa sitä, että elinkeinonharjoittaja on niin yritysvarallisuudellaan kuin muullakin omaisuudellaan vastuussa liikkeensä puolesta tekemistään sitoumuksista. Liiketoiminnan varallisuudesta tulee pitää omaa kirjanpitoa, jolloin liiketoiminnan varallisuus on erotettavissa elinkeinonharjoittajan muusta varallisuudesta, mutta tästä huolimatta yritystoiminnan velat voidaan/tulee maksaa kummastakin varallisuudesta. Tämä toimii myös niin päin, että elinkeinonharjoitta on yksityishenkilönä ottamistaan veloista vastuussa myös liikeomaisuudellaan.

Elinkeinonharjoittajan liikevelkojillaan tai yksityisilläkään velkojilla ei ole mitään etuoikeutta elinkeinonharjoittajan liikeomaisuuteen tai hänen yksityiseen omaisuuteensa. Velkoja ei voi siten valita, kummasta omaisuudesta haluaa velalleen maksun, vaan yrittäjän yksityisomaisuus ja hänen liikeyrityksensä muodostavat varallisuuskokonaisuuden, jolla hän on vastuussa kaikista niin liikkeenomistajana kuin yksityishenkilönäkin tekemistään sitoumuksista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]