Minilex - Lakipuhelin

Elinkeinonharjoittajan tiedonantovelvollisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Elinkeinonharjoittajalla on velvollisuus antaa kuluttajalle olennaiset tiedot liittyen sopimussuhteeseen, kauppaan sekä kaupan kohteeseen. Kuluttajansuojasäännöksiin on otettu tarkkoja määräyksiä elinkeinonharjoittajan tiedonantovelvollisuudesta erilaisten kuluttajakauppojen yhteydessä.

Esimerkiksi tarjottaessa yksilöityä kulutushyödykettä tiettyyn hintaan markkinoinnista on käytävä ilmi muun muassa asianmukaisessa laajuudessa kulutushyödykkeen pääominaisuudet, kulutushyödykkeen kokonaishinta veroineen tai, jos täsmällistä hintaa ei voida ilmoittaa, hinnan määräytymisen perusteet sekä maksua, toimitusta, sopimuksen täyttämistä ja asiakasvalituksia koskevat käytännöt, jos ne poikkeavat siitä, mitä kuluttajilla on yleensä aihetta olettaa.

Ennakkotiedoista etämyynnissä taas on omat tarkat säännöksensä. Etämyynnissä kuluttajalle on hyvissä ajoin ennen sopimuksen tekemistä annettava tarkkoja tietoja muun muassa sekä kulutushyödykkeestä, että sopimuksesta ja sen ehdoista. Samoin nämä tiedot on vahvistettava kuluttajalle henkilökohtaisesti, kirjallisesti tai sähköisesti siten, että kuluttaja voi tallentaa ja toisintaa tiedot muuttumattomina.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa