Minilex - Lakipuhelin

Yksityinen elinkeinonharjoittaja ja kuluttajansuoja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksityistä elinkeinonharjoittajaa sitoo kuluttajansuojalaki tämän myydessä tuotteita tai tarjotessa palveluita kuluttajille. Kuluttajansuojalaki koskee kulutushyödykkeiden tarjontaa, myyntiä ja muuta markkinointia elinkeinonharjoittajilta kuluttajille. Lakia sovelletaan myös, kun elinkeinonharjoittaja välittää hyödykkeitä kuluttajille. Kulutushyödekkeillä tarkoitetaan tavaroita, palveluksia sekä muita hyödykkeitä ja etuuksia.

Elinkeinonharjoittajan tulee ottaa huomioon kuluttajansuojalain kuluttajaa suojaavat säädökset, joista hän ei voi kuluttajan haitaksi poiketa. Elinkeinonharjoittaja ei siten voi sopia ankarammista ehdoita kuluttajan kanssa, kuin mitä kuluttajansuojalaista seuraisi. Jos elinkeinonharjoittajan sopijapuolena on toinen elinkeinonharjoittaja, sovelletaan heidän välisessä sopimuksessaa kauppalakia, jonka säännöksistä he voivat poiketa noudattamalla esimerkiksi omaa kauppatapaansa ja -ehtojaan.

Silloin, kun yksityinen elinkeinonharjoittaja toimii kuluttajan roolissa, ei hänen ja sopimuskumppanin välisiin toimiin sovelleta kuluttajansuojalakia, ellei toinen sopijakumppani ole elinkeinonharjoittaja.  Mikäli autokorjaamoa pitävä yksityinen elinkeinonharjoittaja myy netissä vanhoja vaatteitaan tuttavilleen, ei hän toimi elinkeinonharjoittajan roolissa. Tällöin myyjän ja ostajan väliseen sopimussuhteeseen sovelletaan kauppalakia.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa