Minilex - Lakipuhelin

Elinkeinonharjoittajan harhaanjohtava markkinointi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Elinkeinonharjoittajan markkinointi ei saa olla harhaanjohtavaa. Elinkeinonharjoittaja ei saa antaa markkinoinnissaan tietoja, jotka ovat totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia ja jotka saattavat vaikuttaa kuluttajan ostopäätöksen tekemiseen siten, että kuluttaja tekee päätöksen tavaran tai palvelun ostamisesta, vaikka ei olisi todennäköisesti muutoin päättänyt ostaa niitä.

Markkinoinnissa annettavat harhaanjohtavat tiedot saattavat koskea muun muassa tavaran tai palvelun käyttöön ja käytöstä aiheutuviin vaikutuksiin sekä tavaralle tai palvelulle tehtyjen testien tuloksiin liittyviä tietoja. Harhaanjohtavia tietoja voivat olla myös huollosta tai korjauksesta annettavat tiedot, jos niissä esimerkiksi vähätellään huollosta ja korjauksesta aiheutuvia kustannuksia. Myös muiden epäolennaisten seikkojen korostaminen markkinoinnissa voi olla harhaanjohtavien ja totuudenvastaisten tietojen antamista ja sen vuoksi myös kiellettyä. On katsottu, että esimerkiksi mainoksen sisältämä kuva saattaa olla kuluttajalle harhaanjohtava mainoksen sisältämästä oikean tiedon antavasta tekstistä huolimatta.

Elinkeinonharjoittajan harhaanjohtava markkinointi on siis kiellettyä. Keskeistä on, että kuluttaja tekee harhaanjohtavien tietojen antamisen seurauksena ostopäätöksen, jota ei olisi ilman elinkeinonharjoittajan harhaanjohtavaa markkinointia tehnyt. Mikäli haluat tietää lisää elinkeinonharjoittajan harhaanjohtavasta markkinoinnista, voit soittaa alla olevaan lakipuhelimen numeroon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa