Minilex - Lakipuhelin

Elinkeinonharjoittaja ja puhelinasioinnin maksut

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Elinkeinonharjoittajalla ei ole rajoittamatonta oikeutta periä kuluttajalta maksuja puhelinasioinnista. Elinkeinonharjoittaja ei nimittäin saa käyttää tekemäänsä kulutushyödykesopimusta koskevassa puhelinasioinnissa palvelua, jonka käyttämisestä kuluttajalta peritään hänen liittymäsopimuksensa mukaisen hinnan ylittäviä maksuja. Myös liittymäsopimuksen mukaista hintaa vastaavan laskennallisen perushinnan ylittävien maksujen periminen on kielletty.

Laskennallisella perushinnalla tarkoitetaan teleyritysten vähimmäishinnoitteluun ja markkinaosuuksiin perustuvaa hintaa lisättynä 20 prosentilla. Viestintäviraston tehtävänä on vuosittain laskea ja julkaista laskennallinen perushinta. Vuonna 2016 laskennallinen perushinta on 0,088 euroa minuutilta.

Jos elinkeinonharjoittaja perii puhelinasioinnista suuremman maksun kuin on sallittua, kuluttajalla on oikeus saada elinkeinonharjoittajalta korvaus edellä kerrotun enimmäishinnan ylittäneistä puhelinkuluistaan. Tarvittaessa elinkeinonharjoittajaa voidaan kieltää jatkamasta sallitun rajan ylittävien puhelinasioinnin maksujen perimistä.

Puhelinasioinnista perittävää maksua koskevaa enimmäishintaa ei sovelleta rahoituspalvelua tai -välinettä koskevaan sopimukseen.

Ota yhteyttä Minilexin lakimiehiin, jos haluat tietää lisää elinkeinonharjoittajan perimien puhelinmaksujen sallittavuudesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]