Minilex - Lakipuhelin

Elinkeinonharjoittaja ja totuudenvastaiset tiedot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Elinkeinonharjoittaja ei saa antaa totuudenvastaisia tietoja asiakassuhteessa eikä markkinoinnissa, jos tiedot ovat omiaan johtamaan siihen, että asiakas tekee ostopäätöksen tai muun kulutushyödykkeeseen liittyvän päätöksen, jota hän ei olisi tehnyt ilman annettuja tietoja. Totuudenvastaiset tiedot voivat koskea erityisesti kulutushyödykkeen laatua, määrää, saatavuutta, olemassaoloa tai muita keskeisiä ominaisuuksia, alkuperää, valmistustapaa – ja aikaa, käyttöä ja sen vaikutuksia sekä testien tuloksia.  Totuudenvastaiset tiedot voivat koskea myös kulutushyödykkeen hintaa ja sen määräytymistä, erityistä hintaetua, maksuehtoa tai kulutushyödykkeen toimitusehtoja sekä toimitusaikaa.  Myös myyntimenettelyn luonne, asiakaspalvelu sopimuksen teon jälkeen tai asiakasvalitusten käsittely voivat olla asioita, joita totuudenvastaiset tiedot koskevat. Lisäksi totuudenvastaiset tiedot voivat koskea huoltoa, korjausta, varaosien tarvetta tai niiden saatavuutta, elinkeinonharjoittajan eli myyjän tai hänen edustajansa henkilöllisyyttä, yhteystietoja, asemaa markkinoilla, ominaisuuksia, heidän saamiansa tunnustuksia taikka palkintoja sekä elinkeinonharjoittajan velvollisuuksia ja oikeuksia, kuten sitoumusta noudattaa käytännesääntöihin sisältyviä velvoitteita. Elinkeinonharjoittajan antamat totuudenvastaiset tiedot voivat myös koskea kuluttajan oikeuksia, velvollisuuksia sekä riskejä. 

Esimerkkinä totuudenvastaisista tiedoista on, että elinkeinonharjoittaja liioittelee tai antaa vääriä tietoja testien tai kilpailujen tuloksista ja ostaja tekee näiden pohjalta ostopäätöksensä. Halutessasi lisätietoa, voit kääntyä lakimiespuhelimen puoleen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]