Minilex - Lakipuhelin

Verotuspaikka on yleensä verovelvollisen kotipaikka

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Verotuksessa on merkitystä sillä, mikä katsotaan verovelvollisen verotuspaikaksi. Verotuspaikka määräytyy pääsääntöisesti kotipaikan tai kotikunnan mukaisesti. 

Mikäli kyseessä on erityisen monimutkainen, erityisasiantuntemusta vaativa verotuksellinen kysymys, on verovirastolla mahdollisuus siirtää tehtävä toiselle verovirastolle taikka toiselle oikaisulautakunnalle. Vastaavassa tapauksessa Verohallinnolla voi myös itse ottaa asian ratkaistavaksi.

Yksityishenkilön kotipaikka määräytyy sen mukaan, missä hänen vakituinen asuntonsa tai kotipaikkansa on viime verovuoden lopussa sijainnut. Kotikunnaksi katsotaan kyseinen kunta. Yhteisön kohdalla kotikunnaksi katsotaan se kunta, jossa yhteisöllä on viime verovuoden lopussa ollut yhtiöjärjestykseen tai sääntöihin merkitty kotipaikka. Kuolinpesän kotikunnaksi katsotaan vainajan kotikunta.

Rajoitetusti verovelvollisen, eli sen, joka ei asu vakituisesti Suomessa, verotuspaikasta säädetään toisin. Myöskään perintö- ja lahjaverotuksessa kotipaikan määrittely ei ole yksiselkoista, jos jonkin osapuolen kotipaikka on muualla kuin Suomessa. Neuvoa voi pyytää asiaan perehtyneeltä lakimieheltä.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa