Minilex - Lakipuhelin

Yleiset periaatteet: Verovelvollisen kuuleminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tietyissä tilanteissa verovelvollista on kuultava asiassaan. Verovelvolliselle on varattava tilaisuus tulla kuulluksi, mikäli verotusta toimitettaessa poiketaan olennaisesti verovelvollisen antamasta veroilmoituksesta, tai mikäli viranomainen oikaisee verotusta verovelvollisen vahingoksi. Tämä on perusteltua, sillä kummassakin tapauksessa veroseuraamukset voivat olla yllättäviä tai ainakin epätoivottuja.

Verovelvolliselle tulee lisäksi tarvittaessa asettaa kohtuullinen määräaika vastineen tai muun selvityksen antamiseen. Se, mitä kohtuullisella ajalla tarkoitetaan, riippuu tapauksesta ja sen laadusta. Pyydettäessä verovelvolliselta vastinetta tai muuta selvitystä tulee mainita, mistä seikoista selvitystä erityisesti tulee esittää.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Kuulemisperiaate edistää verovelvollisen oikeusturvaa sekä yhdenvertaista kohtelua. Verovelvollisen on hyvä tuntea oikeutensa, mutta myös velvollisuutensa, jotta verotus tapahtuu sujuvasti ja oikeudenmukaisesti.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa