Minilex - Lakipuhelin

Ennakkoratkaisun hakeminen verotukseen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Verovelvollisen on tärkeää pystyä ennakoimaan se, miten verotuksessa tullaan toimimaan. Sen vuoksi verovelvollinen tai yhtymä voi hakea Verohallinnolta ennakkoratkaisua.

Ennakkoratkaisua on mahdollista hakea Verohallinnolta tai keskusverolautakunnalta. Menettely eroaa merkittävimmin siinä, että keskusverolautakunnalta ratkaisua voi hakea vain, jos asian ratkaiseminen on tärkeää lain soveltamisen kannalta muissa samanlaisissa tapauksissa taikka verotuskäytännön yhtenäisyyden vuoksi. Ennakkoratkaisun hakeminen voi olla mahdollista myös muun erityisen painavan syyn perusteella.

Ennakkoratkaisua on haettava joko Verohallinnolta tai keskusverolautakunnalta. Verohallinto ei anna ennakkoratkaisua, jos asiaa koskeva hakemus on vireillä keskusverolautakunnassa tai keskusverolautakunta on ratkaissut asian.

Ennakkoratkaisuhakemus Verohallinnolle tulee tehdä kirjallisesti, ja siinä tulee yksilöidä haettavan ratkaisun kohteena oleva kysymys ja esittää asian ratkaisemiseen tarvittava selvitys.

Ennakkoratkaisua voi hakea määräajaksi, enintään verovuodelle, joka päättyy ennakkoratkaisun antamista seuraavan kalenterivuoden aikana. Hakemus on tehtävä ennen sen ajan päättymistä, jonka kuluessa veroilmoitus on määrätty annettavaksi.

Verohallinnon on noudatettava lainvoimaista ennakkoratkaisua verotusta toimitettaessa, jos verovelvollinen niin vaatii. Lainvoimaisuudella tarkoitetaan sitä, että ratkaisuun ei voida enää hakea muutosta. Verohallinnon ja tuomioistuinten on käsiteltävä ennakkoratkaisua koskevat asiat kiireellisinä.

Jos ennakkoratkaisuun ei ole tyytyväinen, siihen on mahdollista hakea muutosta hallinto-oikeudella. Sen sijaan siihen, että Verohallinto on päättänyt olla antamatta ennakkoratkaisua, ei voi hakea muutosta valittamalla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]