Minilex - Lakipuhelin

Verotuksen muuttaminen verovelvollisen vahingoksi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mikäli verotuksessa on virhe, jonka johdosta verovelvollinen on jäänyt osaksi tai kokonaan verottamatta tai hänelle on muuten jäänyt määräämättä säädetty vero, voi Verohallinto oikaista verotusta verovelvollisen vahingoksi.

Verotuksen oikaisu on tehtävä määräajassa. Oikaisu verovelvollisen vahingoksi on lähtökohtaisesti tehtävä vuoden kuluessa verovelvollisen verotuksen päättymistä seuraavan vuoden alusta. Verotusta ei voida oikaista verovelvollisen vahingoksi silloin, kun asia on tulkinnanvarainen tai epäselvä. Oikaisua ei voida myöskään tehdä sillä perusteella, että oikeuskäytäntö on muuttunut verotuksen toimittamisen jälkeen.

Silloin, kun on kysymys veroviranomaisen kirjoitusvirheestä, laskuvirheestä tai muusta vastaavasta erehdyksestä, tai kun verotus on perustunut sivullisilta saatuihin virheellisiin tai puutteellisiin tietoihin, on verotuksen oikaisu verovelvollisen vahingoksi tehtävä kahden vuoden kuluessa verovelvollisen verotuksen päättymistä seuraavan vuoden alusta.

Verovelvollisen on lain mukaan ilmoitettava veroviranomaiselle veronalaiset tulonsa ja varansa, niistä tehtävät vähennykset ja muut verotukseen vaikuttavat tiedot. Jos verovelvollinen ei ole antanut veroilmoitusta ollenkaan, tai hän on antanut puutteellisen, erehdyttävän tai väärän veroilmoituksen, muun tiedon tai asiakirjan tai muuten vastaavasti laiminlyönyt ilmoitusvelvollisuutensa, on verotuksen oikaisu verovelvollisen vahingoksi tehtävä viiden vuoden kuluessa verovelvollisen verotuksen päättymistä seuraavan vuoden alusta. Kun ilmoitusvelvollisuutta on laiminlyöty, verotusta oikaistaessa verovelvollisen suoritettavaksi määrätään myös veronlisäys ja veronkorotus.

Verotusta ei aina oikaista verovelvollisen vahingoksi, vaikka se olisi yllä mainituilla perusteilla mahdollista. Verotusta ei voida oikaista verovelvollisen vahingoksi siinä tapauksessa, että asia on valitukseen annetulla päätöksellä ratkaistu. Verotus voidaan jättää oikaisematta myös silloin, kun verottamatta jäänyt tulo on vähäinen eikä verotuksen tasapuolisuus tai muu syy edellytä verotuksen oikaisun toimittamista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]