Minilex - Lakipuhelin

Muutoksenhaku keskusverolautakunnan ennakkoratkaisuun

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ennakkoratkaisua on mahdollista hakea Verohallinnon lisäksi keskusverolautakunnalta. Muutoksenhaku keskusverolautakunnan ennakkoratkaisuun poikkeaa siitä, miten toimitaan Verohallinnon antaman ennakkoratkaisun muutoksenhaussa.

Ennakkoratkaisuun haetaan muutosta valittamalla asiassa korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Valitukselle ei tarvita valituslupaa. Keskusverolautakunnan päätökseen, jolla on päätetty olla antamatta ennakkoratkaisua, ei saa kuitenkaan hakea muutosta valittamalla.

Valitusoikeus keskusverolautakunnan ennakkoratkaisusta on ratkaisun hakijalla, Veronsaajien oikeudenvalvontayksiköllä sekä sillä kunnalla, jota ennakkoratkaisu verotuksellisesti koskee. Valitusaika keskusverolautakunnan antamaan ennakkoratkaisuun on 30 päivää ennakkoratkaisun tiedoksisaannista. Tässä ajassa valituskirjelmä on toimitettava korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Muutoksenhakuprosessi on monin tavoin erilainen riippuen siitä, haetaanko sitä keskusverolautakunnalta vai Verohallinnolta. Ennen ennakkoratkaisun hakemista on hyvä pohtia sitä, kumpi muutoksenhakukeino on tarkoituksenmukaisin omassa tilanteessa, jotta osaa noudattaa oikeaa sääntelyä ja menettelyä.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa