Minilex - Lakipuhelin

Valitus korkeimpaan hallinto-oikeuteen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hallinto-oikeuden päätökseen tyytymätön saa hakea asiaan muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Edellytyksenä on, että korkein hallinto-oikeus myöntää tähän valitusluvan. Oikeus hakea muutosta valittamalla asiassa korkeimpaan hallinto-oikeuteen on niillä, jotka voivat hakea muutosta verotukseen.

Korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan, jos on tärkeää, joko lain soveltamisen kannalta muissa vastaavissa tapauksissa taikka oikeuskäytännön yhtenäisyyden vuoksi, että asia saatetaan korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavaksi. Valituslupa voidaan myöntää myös, mikäli asiassa on tapahtunut sellainen ilmeinen virhe, jonka johdosta asian saattamiselle korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavaksi on erityistä aihetta, tai jos valitusluvan myöntämiselle on painava taloudellinen tai muu syy.

Valituslupa voidaan myöntää myös koskien vain osaa muutoksenhaun kohteena olevasta päätöksestä. Jos pääasiassa annetusta ratkaisusta valittaminen on kielletty tai valittamiseen tarvitaan valituslupa, sama pätee myös pääasiaan liittyviin ratkaisuihin.

Valitus korkeimpaan hallinto-oikeuteen on tehtävä 60 päivän kuluessa hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksisaannista. Valituskirjelmä, johon on sisällytettävä valituslupahakemus, tulee toimittaa määräajassa korkeimmalle hallinto-oikeudelle taikka päätöksen tehneelle hallinto-oikeudelle.

Verovelvollinen ja muu, jota verotus koskee, saa hakea muutosta oikaisulautakunnan päätökseen suoraan korkeimmalta hallinto-oikeudelta, jos valituslupa myönnetään. Tätä kutsutaan ennakkopäätösvalitukseksi. Edellytyksenä on kuitenkin valitusasiassa toisena osapuolena olevan kirjallinen suostumus.

Apua muutoksenhakuasioihin saa lakimieheltä. Asiantuntijan avulla on helpompi kartoittaa kunkin tapauksen yksityiskohdat

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]