Minilex - Lakipuhelin

Verovelvollisen ilmoitusvelvollisuus tuloistaan

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jotta verotus voidaan toimittaa oikein, tulee verovelvollisen ilmoittaa veroviranomaiselle veronalaiset tulonsa ja niistä tehtävät vähennykset, sekä tiedot varoistaan ja veloistaan ja muut verotukseen vaikuttavat tiedot.

Ilmoitusvelvollisuus hoituu käytännössä siten, että veroviranomainen lähettää luonnolliselle henkilölle ja kuolinpesälle esitäytetyn veroilmoituksen veroviranomaisella olevien tietojen perusteella. Verovelvollisen tulee tarkistaa esitäytetyssä veroilmoituksessa olevat tiedot, ja mikäli tiedoissa on puutteita tai virheitä, on verovelvollisen korvattava ja täydennettävä tiedot sekä palautettava veroilmoitus.

Mikäli tiedot ovat oikeat eikä verovelvollisella ole muita veronalaisia tuloja, vähennyksiä, varoja, velkoja tai muita verotukseen vaikuttavia tietoja taikka vaatimuksia, veroilmoitusta ei tarvitse palauttaa, ellei veroviranomainen erikseen niin vaadi. Poikkeuksena tähän on se, että elinkeinotoiminnan ja maatalouden veroilmoitus on annettava aina.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Metsätaloutta harjoittavan verovelvollisen on annettava metsätaloutta koskeva veroilmoitus. Metsätalouden veroilmoitusta ei kuitenkaan tarvitse antaa, jos verovelvollisella ei ole verovuonna ollut metsätalouden tuloa, vähennyksiä tai muita verotukseen vaikuttavia tietoja.

Mikäli verovelvollinen ei palauta esitäytettyä veroilmoitusta, katsotaan hänen antaneen veroilmoituksen esitäytetyssä veroilmoituksessa olevien tietojen mukaisena. Ilmoitusvelvollisuuden laiminlyömisestä voi seurata muun muassa veronkorotus tai arvioverotus, joten on syytä olla tarkka määräaikojen sekä vaadittujen tietojen kanssa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa