Minilex - Lakipuhelin

Verotukseensa tyytymättömällä on oikeus muutoksenhakuun


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Mikäli ei ole tyytyväinen toimitettuun verotukseen, siihen on mahdollista hakea muutosta. Verotukseen voi hakea muutosta ensinnäkin verovelvollinen itse. Lisäksi muutosta saa hakea jokainen muu, jonka oman veron määrään verotus vaikuttaa sekä se joka on veron suorittamisesta vastuussa. Yhtymällä on mahdollisuus hakea muutosta yhtymän tulon ja varallisuuden vahvistamiseen, sekä niiden jakoon yhtymän osakkaille.

Verotusta koskevat oikaisuvaatimukset ratkaisee verotuksen oikaisulautakunta. Muutosta haetaan verotuksen oikaisulautakunnalta kirjallisella oikaisuvaatimuksella, jollei asiaa jo ole valitukseen annetulla päätöksellä ratkaistu. Oikaisuvaatimus tehdään toimittamalla se määräajassa Verohallinnolle.

Määräaika oikaisuvaatimuksen tekemiselle on muuttunut 2017 alkaen. Useassa  Muutoksenhaun määräaika on joko 3 vuotta tai 5 vuotta riippuen siitä, onko päätös tehty ennen 1.1.2017 vai sen jälkeen. Jos ei ole tyytyväinen myöskään oikaisulautakunnan päätökseen, siihen on mahdollista hakea muutosta valittamalla. Muutosta haetaan hallinto-oikeudelta.

On tärkeä huomata, että vaikka verotukseen on haettu muutosta, jo määrätty vero on maksettava. Veron ulosotto voidaan kuitenkin muutoksenhakuviranomaisen toimesta kieltää tai keskeyttää.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa