Minilex - Lakipuhelin

Verotarkastuksen tehtävät

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Verotarkastus on yksi verovalvonnan muoto. Sen avulla pyritään selvittämään, onko verovelvollinen antanut oikeat ja riittävät tiedot verotuksen toimittamista varten. Verotarkastuksella on useampia erilaisia tehtäviä.

Verotarkastuksen avulla harjoitetaan ensinnäkin siis verovalvontaa. Toisena verotarkastuksen tehtävänä on pidetty verolakien vaikutusten ja toimivuuden seuraamista sekä lainsäädäntöä koskevien korjausehdotusten tekemistä. Kolmanneksi verotarkastuksella on ennaltaehkäisevä vaikutus: sen voidaan katsoa vaikuttavan ennaltaehkäisevällä tavalla kaikkien verovelvollisten käyttäytymiseen. Verotarkastusten toimittamisen avulla pyritään ylläpitämään verovelvollisten halukkuutta huolehtia verotukseen liittyvistä asioistaan mahdollisimman hyvin.

Verotarkastuksella voidaan katsoa olevan siis useampia erilaisia verotukseen liittyviä tehtäviä. Verotarkastuksen tehtävistä kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »