Minilex - Lakipuhelin

Veron kiertäminen ja sulkusäännös

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Veron kiertämisestä on kyse, kun jollekin olosuhteelle tai toimenpiteelle on annettu sellainen oikeudellinen muoto, joka ei vastaa asian todellista luonnetta tai tarkoitusta. Tällaisissa tapauksissa verotusta toimitettaessa menetellään niin kuin asiassa olisi käytetty oikeaa muotoa.

Veron kiertämistä koskevat säännökset soveltuvat, kun kauppahinta, muu vastike tai suoritusaika on kauppa- tai muussa sopimuksessa määrätty vääräksi, ja on selvää, että tarkoituksena on vapautua suoritettavasta verosta. Sama pätee kun on ryhdytty muuhun vastaavaan toimenpiteeseen. Seurauksena verotus oikaistaan todellisen muodon mukaiseksi taikka toimitetaan arvioimalla.

Kun on ilmeistä, että verotusta toimitettaessa olisi meneteltävä oikaisemalla muoto, taikka käyttämällä arvioverotusta, on huolellisesti tutkittava kaikki ne seikat, jotka voivat vaikuttaa asian arvostelemiseen. Verovelvolliselle on annettava tilaisuus esittää oma selvityksensä havaituista seikoista. Jos verovelvollinen ei pyynnöstä huolimatta anna selvitystä asiasta, verotus oikaistaan todellisen muodon mukaiseksi taikka toimitetaan arvioimalla.

Laillisen verosuunnittelun ja lainvastaisen veron kiertämisen erottaminen voi olla haastavaa. Epävarmoissa tilanteissa on turvallisinta kysyä neuvoa verotuksen asiantuntijalta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa