Minilex - Lakipuhelin

Potilasvahinko: Lääkkeen toimittamisvahinko

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Potilas voi saada korvausta, mikäli hänelle on aiheutunut henkilövahinko virheellisesti toimitetun reseptilääkkeen vuoksi. Lääkkeen toimittamisvahingolla tarkoitetaan, että reseptilääkettä toimitetaan potilaalle apteekista lain tai asetuksen taikka niiden perusteella annettujen määräysten vastaisesti. Lainkohta kattaa myös lääkkeen toimittamisen reseptin vastaisesti.

Lääkkeen toimittamisvahingosta on kyse vain siinä tilanteessa, kun reseptilääke luovutetaan potilaalle apteekissa. Jos lääkkeen luovutus tapahtuu terveyden- tai sairaanhoidon tutkimuksen, hoidon ja muun käsittelyn yhteydessä, kyse on hoitovahingosta ja potilaalle aiheutuvien vahinkojen korvattavuutta arvioidaan hoitovahingon korvattavuuden mukaisesti.

Lääkkeen toimittamisvahingossa voi olla käytännössä kysymys esimerkiksi siitä, että asiakkaalle on toimitettu väärää tai väärän vahvuista lääkettä. Myös lääkkeen käyttöohje voi olla reseptistä poikkeavana virheellinen. Oikeus korvaukseen syntyy kuitenkin vain silloin, jos potilaalle on aiheutunut henkilövahinkoa lääkkeen virheellisestä toimittamisesta. Jos potilaalle ei aiheudu haittaa vaikka hän ei saakaan lääkettä käyttöönsä lain tai reseptin mukaisella tavalla, korvattavaa potilasvahinkoa ei ole syntynyt.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa