Minilex - Lakipuhelin

Vuosiloman siirtäminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun työntekijä on sairauden tai tapaturman vuoksi työkyvytön vuosiloman alkaessa tai sen aikana, loma voidaan työntekijän pyynnöstä siirtää myöhäisempään ajankohtaan. Oikeus lomapäivien siirtoon koskee vain niitä vuosilomapäiviä, jotka osuvat sairauspäiville.

Vuosiloman pituudesta riippuen työntekijältä saattaa kulua lomapäiviä omavastuupäivinä. Työntekijälle turvataan kuitenkin aina oikeus vähintään 24 päivän vuosilomaan. Siten omavastuu koskee vain yli neljän viikon vuosiloman ansainneita. Täysi kuuden päivän omavastuu koskee viiden viikon tai sitä pidempiä vuosilomia.

Vuosiloman siirtäminen edellyttää aina työntekijän pyyntöä. Pyyntö tulee tehdä välittömästi sairastumisen jälkeen. Jos työntekijän siirtopyyntö viivästyy ilman hyväksyttävää syytä, loma siirtyy vasta ilmoituspäivästä lähtien.

Työntekijän on työnantajan pyynnöstä esitettävä aina luotettava selvitys työkyvyttömyydestään. Työnantajalla on halutessaan oikeus vaatia lääkärintodistusta vuosilomaa siirrettäessä. Selvitys on toimitettava myös mahdollisilta omavastuupäiviltä.

Koska lomapäivien siirto koskee vain sairauspäiviä, loma päättyy normaalisti alkuperäisen ilmoituksen mukaisesti. Lomapäivien siirto ei siis automaattisesti pidennä alkuperäisen loman kestoa. Työantaja määrää siirrettyjen lomapäivien uuden ajankohdan tai vaihtoehtoisesti niiden pitämisestä voidaan sopia yhdessä työntekijän kanssa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa