Minilex - Lakipuhelin

Vuosiloma lomautuksen aikana

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lomautuksella tarkoitetaan työnantajan päätökseen perustuvaa työnteon ja palkanmaksun väliaikaista keskeyttämistä taloudellisen tai tuotannollisen syyn johdosta tai siksi, että mahdollisuudet tarjota työntekijälle työtä ovat olennaisesti heikentyneet. Lomautuksen aikana työsuhde pysyy muutoin voimassa. Työnantaja saa lomauttaa työntekijän joko määräajaksi tai toistaiseksi lain asettamien edellytysten täyttyessä. 

Lomautuksen aikana kertyy vuosilomaa. Työssäolon veroisina pidetään niitä työpäiviä tai työtunteja, jolloin työntekijä työsuhteen kestäessä on estenyt tekemästä työtä lomauttamisen takia, enintään kuitenkin 30 työpäivää kerrallaan.

Lomautuksen aika voi pitää myös vuosilomaa. Mikäli työntekijä pitää lomautuksen aikana vuosilomaa, maksetaan tälle vuosiloma-ajan palkkaa. Jos työntekijän saama loma-ajan palkka perustuu kokoaikatyöhön, ei tällöin työntekijällä ole oikeutta saada enää lisäksi päivärahaa, vaikka lomautuksen aikana muuten sitä saisikin. Mikäli työntekijän saama palkka perustuu taas osa-aikatyöhön, on työntekijän mahdollista saada lisäksi soviteltua päivärahaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa