Minilex - Lakipuhelin

Vuosilomakorvaus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos työsuhteen päättyessä työntekijällä on pitämättömiä vuosilomapäiviä, ne korvataan vuosilomakorvauksena. Myös ne työntekijät jotka tekevät työsopimukseen perustuen niin vähäisen tunti- tai päivämäärän, ettei heille kerry vuosilomaa yhtenäkään kuukautena, saavat lomakorvausta.

Vuosilomakorvaus voidaan maksaa pitämättömistä lomista myös silloin, kun työntekijä lähtee suorittamaan asepalvelusta tai siviilipalvelusta. Myös silloin kun työntekijä ei pitkäaikaisen työkyvyttömyyden vuoksi pysty pitämään lomaansa kalenterivuoden loppuun mennessä, pitämättömät lomapäivät voidaan korvata lomakorvauksella.

Työntekijä voi itse vaatia säästyneiden vapaiden maksamista lomakorvauksena tilanteessa, jossa hänen kokoaikainen työsuhteensa muutetaan osa-aikaiseksi. Sama oikeus koskee tilannetta, jossa työntekijä lomautetaan toistaiseksi.

Lomakorvauksen laskennassa käytetään työsuhteen päättyessä samoja sääntöjä, joita olisi käytetty normaalistikin vuosilomapalkkaa laskettaessa työsuhteen aikana. Lomakorvaus tulee laskettavaksi kuukausipalkan, tunti- ja suoriteperusteen tai prosenttiperusteen mukaisesti. Lomakorvauksessa tulee huomioida myös mahdollisten annettujen luontoisetujen arvo.

Työsuhteen jatkuessa lomia ei voida korvata rahana muissa kuin edellä mainituissa tapauksissa edes työntekijä ja työnantajan välisellä sopimuksella. Työnantajan tehtävänä on huolehtia siitä, että ansaitut lomat pidetään tai ne siirretään tai säästetään loman siirtämistä koskevien säännösten mukaisesti.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]