Minilex - Lakipuhelin

Vuosiloman ajankohta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pääsääntö vuosilomaa annettaessa on, että työnantajalla on oikeus määrätä vuosiloman ajankohta, jos työntekijä ja työnantaja eivät sovi vuosiloman ajankohdan siirtämisestä tai vuosiloman jakamisesta. 

Lomakaudella tarkoitetaan toukokuun toisen ja syyskuun viimeisen päivän välistä aikaa. Vuosilomasta lomakaudelle on sijoitettava 24 arkipäivää. Muu osa lomasta eli ns. talviloma on annettava viimeistään seuraavan vuoden huhtikuussa. Kesä- ja talviloma tulee lähtökohtaisesti antaa yhdenjaksoisina. Kesäloman osa, joka ylittää 12 arkipäivää, voidaan jakaa useampaan osaan, jos jakaminen on välttämätöntä työn käynnissä pitämiseksi. Mikäli kyseessä on kausiluonteinen työ ja loman antaminen lomakaudella aiheuttaisi kausiluonteisessa työssä olennaisia vaikeuksia työnantajan toiminnalle, kesäloma voidaan antaa lomakauden ulkopuolella saman kalenterivuoden aikana. 

Työnantaja ei saa määrätä vuosilomaa alkavaksi työntekijän vapaapäivänä ilman työntekijän lupaa, jos tämä johtaa lomapäivien vähenemiseen. Lisäksi kolme päivää tai sitä lyhyempää loman osaa ei saa antaa ilman työntekijän suostumusta niin, että lomapäivä sattuisi työntekijän työvuoroluettelon mukaiseksi vapaapäiväksi. Ilman työntekijän suostumusta vuosilomaa ei saa määrätä olemaan päällekkäin työntekijän äitiys- tai isyysvapaan kanssa. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]