Minilex - Lakipuhelin

Vuosiloman pituus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työtä tehdessään työntekijä ansaitsee vuosilomaa samalla kuin palkkaakin, vuosiloman pituus perustuukin ansaintaperiaatteeseen. Vuosiloman pituuteen vaikuttaa työsuhteen kestoaika ja tehdyn työn määrä. Vuosiloman pituuteen voivat vaikuttaa myös niin kutsutut työssäolon veroiset päivät.

Työntekijälle kertyy vuosilomaa kaksi arkipäivää kutakin täyttä lomanmääräytymiskuukautta kohti silloin, kun työsuhde on kestänyt alle vuoden lomanmääräytymisvuoden loppuun mennessä. Jos työsuhde on kestänyt vähintään vuoden ajan, vuosilomaa kertyy kaksi ja puoli päivää kutakin lomanmääräytymiskuukautta kohti. Jos lomapäivien määrä ei ole kokonaisluku, lomapäivien määrä pyöristetään ylöspäin.

Vuosiloman pituuteen vaikuttaa myös tehdyn työn määrä. Työntekijän tulee olla kuukaudessa töissä vähintään 14 työpäivää tai 35 työtuntia, jotta täysi lomanmääräytymiskuukausi täyttyisi ja vuosilomaa kertyisi.

Vuosilomaa voi kertyä, vaikka työtä ei tosiasiassa tehtäisikään. Vuosilomaa laskettaessa niin kutsutut työssäolon veroiset päivät huomioidaan aivan kuin työntekijä olisi ollut töissä. Työssäolon veroisiksi päiviksi ja työtunneiksi lasketaan esimerkiksi perhevapaat ja sairauspäivät tietyin rajoituksin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]