Minilex - Lakipuhelin

Vuosiloma lomakauden ulkopuolella

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työntekijän ja työnantajan tulee pyrkiä pääsemään yhteisymmärrykseen siitä, milloin työntekijä pitää kerryttämänsä vuosilomat. Mikäli työnantaja ja työntekijä eivät pääse tästä yhteisymmärykseen, viime kädessä loman ajankohdasta päättää työnantaja. 

Vuosilomalain mukaan vuosilomasta 24 arkipäivää on sijoitettava lomakaudelle (kesäloma), eli 2.5 - 30.9 väliselle ajalle. Muu osa lomasta (eli talviloma) on annettava viimeistään seuraavan lomakauden alkuun mennessä. 

Kesäloma voidaan antaa myös lomakauden ulkopuolella saman kalenterivuoden aikana, jos loman antaminen lomakaudella aiheuttaa kausiluonteisessa työssä olennaisia vaikeuksia työnantajan toiminnalle. 

Pääsääntöisesti työnantaja siis määrää ajankohdan, jolloin vuosiloma annetaan työntekijälle. Työnantaja ja työntekijä voivat myös keskenään sopia vuosiloman ajankohdasta edellä esitetystä poikkeavalla tavalla. 

Työnantaja ja työntekijä saavat sopia vuosiloman sijoittamisesta ajanjaksolle, joka alkaa sen kalenterivuoden alusta, jolle lomakausi sijoittuu, ja joka päättyy seuraavana vuonna ennen lomakauden alkua. Näin ollen työnantaja ja työntekijä voivat esimerkiksi sopia, että työntekijä pitää lomaa jo ennen lomanmääräytymisvuoden päättymistä, eli ennen 31.3. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]