Minilex - Lakipuhelin

Vuosiloma työsuhteen päättyessä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työsuhteen aikana työntekijälle kertyy vuosilomaa, josta maksetaan palkkaa. Vuosilomaa kertyy, jos työntekijä työskentelee vähintään 14 päivää tai 35 tuntia kalenterikuukauden aikana. Työnantajan tulee ilmoittaa loman ajankohta työntekijälle viimeistään kuukautta ennen loma alkamista. Vaikka työntekijää tulee kuulla, on viime kädessä työnantajalla määräämisvalta loman ajankohdan suhteen.

Kun työsuhde päättyy, työntekijällä on oikeus saada vuosilomapalkkaa vastaava lomakorvaus. Lomakorvaus maksetaan työsuhteen päättyessä niistä lomapäivistä, joita työntekijä ei ole vielä pitänyt. Työntekijä saa siis korvauksen ajalta, jolta ei ole vielä saanut vuosilomapäivistä kertynyttä lomaa, lomapalkkaa tai lomakorvausta. Esimerkiksi, jos työntekijän loma on määrätty kesäkuuksi, mutta työsuhde päättyykin toukokuussa, maksetaan työntekijälle lomakorvaus. 

Jos työsuhde päättyy ennen lomaa, loman aikana tai loman jälkeen, mutta loman ajankohta on määrätty jo ennen työsuhteen päättymistä, pidetään työntekijän loma normaalisti. Jos lomaa jää pitämättä työsuhteen päätyttyä, maksetaan loma työntekijälle edellä kerrotulla tavalla rahana. Jos työntekijä taas ehtii pitää lomansa ennen työsuhteen päättymistä, palaa hän loppuajaksi työhön. Jo päätettyä loma-ajankohtaa ei voi työsuhteen päättymisen jälkeen muuttaa ilman työntekijän suostumusta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa