Minilex - Lakipuhelin

Valtion virkamiesten työaika-asetus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Valtion virkamiehiä koskee valtion virkamiesten työaika-asetus, jonka mukaan työaikalakia ei sovelleta valtion virkamieheen, joka työskentelee ulkomaanedustuksessa, tuomioistuimen jäsenenä, esittelijänä, käräjäviskaalina tai notaarina, yleisenä oikeusavustajana, yleisenä syyttäjänä, ulosottomies- ja haastemiestehtävissä sekä luotsaus-, luotsikutterinkuljetus ja väylänhoitotehtävissä.

Työaika-asetuksen mukaan työaikalakia sovelletaan kuitenkin puolustusvoimien virkamiehiin, jotka työskentelevät puolustusvoimissa atk-alalla, teknisellä alalla, hoitoalalla, laboratorio- ja kuvausalalla, palo- ja pelastusalalla, poliisi- ja vartiointialalla, varastoalalla, kiinteistöalalla, kuljetusalalla sekä ruokala-alalla.

Asetuksella säädetään siis työaikalaista poiketen, että työaikalakia ei sovelleta näihin virkamiesten tai viranhaltijoiden töihin niiden erityispiirteiden vuoksi, joiden takia heidän työaikaansa ei määritellä ennalta tai mitata. Tällaisissa töissä virkamiehet tai viranhaltijat eivät välttämättä voi itse päättää työaikansa pituudesta.

Näin ollen tällaiset edellä mainitut virkamiehet ja viranhaltijat eivät perusta työaikaansa työaikalakiin, joten heitä ei koske esimerkiksi työaikalain yleissäännökset säännöllisestä työajasta tai ylityön enimmäismääristä. Valtion virkamiesten työajoista on sovittu valtion virka- ja työehtosopimuksessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa